Meni

Kupovina kamina

Oznake:
Sadržaj nije označen!

Jøtul ima najveću i najiskusiniju mrežu prodavaca u svetu. Oni su sretni da Vam pomognu kroz ceo proces kupovine kamina. Bez obzira da li ste odabrali da sami odradite posao, postoje određene stvari koje trebate razmotriti pre nego što počnete..

Dobra je ideja da se prodavac uključi u proces što pre

Da bi Vam dali dobar savet, našim prodavcima su potrebne neke informacije. Napravili smo spisak stvari koje trebate saznati pre nego stupite u kontakt sa prodavcem. Listu možete pronaći ovde. Ovo radimo kako bi obezbedili da je savet koji dajemo pogodan za Vaše potrebe, da je u skladu sa situacijom i budžetom. Na osnovu toga dat ćemo Vam savete za postavljanje, vrsti kamina ili peći, rešenjima za dimnjak, zaštitu od požara i propisima koje ćemo uzeti u obzir.

Instalacija kamina ili peći na drva – koliko je teško i koliko košta?

U Norveškoj je zakonski dozvoljeno da sami postavite kamin ili peć. Takođe, možete dati nekom da obavi celu instalaciju. Najčešće morate da platite 2 osobe na 4-5 sati. To onda podrazumeva pripremu, transport... Instalacija kod kupca može da potraje 2 sata, ali može da potraje i ceo dan. Ovo zavisi od toga koliko je velik projekt, i o tipu kamina ili ložišta koje se instalira.

Uklanjanje starog kamina ili peći na drva

Mnogi dileri nuda uklanjanje satrih kamina ili peći, i često ih šalju natrag u Jøtul fabriku kako bi se istopile i pretvorile u nove, moderne kamine i peći. Dobra je ideja da se ponese fotografija stare peći ili kamina kada odete u prodavnicu, kako bi Vam dali grubu procenu troška uklanjanja stare instalacije. Ukoliko to zahteva puno posla i uklanjanje cigle, trošak se može neznatno povećati.  Takođe, možete dobiti savete o postojećim propisima kao i postupanje sa istim. Takođe, možete ukloniti kamin ili peć i sami. Zapamtite da se satri otvor mora zatvoriti na ispravan način, ukoliko se navedeno neće korisititi za novi kamin.

Obnova starog dimnjaka ili instalacija novog čeličnog

Stari dimnjaci ponekad trebaju obnovu, ili možda želite kamin postaviti na mesto gde nema dimnjaka? Ako želite procenu stanja postojećeg dimnjaka najlakši način je da kontaktirate udruženje dimnjačara ili nekog od naših prodavaca. Od njih ćete dobiti brz dogovor, nakon čega će Vas obavestiti o koracima koje treba preduzeti. Alternativno, možete da instalirate čelični dimnjak. Danas, ovo se može naknadno postaviti u domove.

Odobrenje, inspekcija i usluga

Pre korišćenja kamina potrebno je odobrenje. Naši profesionalni prodavci mogu pomoći oko dobivanja odobrenja instalacije od strane profesionalne i sertifikovane organizacije. Takođe, možete dobiti pomoć o korišćenju, usluzi i održavanju.

Članci