Meni

Rado ćemo Vam pomoći

Rado ćemo Vam pomoći

Oznake:
Sadržaj nije označen!

Kada ugrađujete peć na drva ili kamin postoje neke stvari na koje trebate obratiti pažnju, bez obzira na to ugrađujete li sami ili to čini netko drugi. Jøtul ima veliku mrežu iskusnih trgovaca koji su spremi pomoći Vam prilikom kupovine. U saradnji s njima kreirali smo ovaj vodič koji se sastoji od često postavljenih pitanja, i stručnih odgovora na njih.

Na što sve morate obratiti pažnju kada kupujete novu peć ili kamin?

Kako bismo Vas mogli najbolje savetovati potrebne su nam određene informacije. Jøtul je napravio popis, koji možete vidjeti ovde, uključujući korake koje morate preduzeti pre nego što posetite našu prodavnicu. Popis je nastao kako bismo Vam mogli pružiti odgovarajući savet s skladu sa Vašim prostorom i potrebama. Na osnovu toga savetovat ćemo Vas kako ugraditi, kako odabrati tip ložišta ili peći, kako se prilagoditi dimnjaku, zaštiti od požara i kojih se pravila treba pridržavati.

 

Ugradnja kamina ili peći - je li to teško i koliko košta? 

Jøtul proizvode možete ugraditi sami, no važno je da se pridržavate pravila o instalaciji i izgradnji. Za ugradnju možete odabrati profesionalno osoblje koje će sve odraditi umjesto Vas. Ono što trebate imati na umu je da će ugradnja u Vašem domu potrajati zavisno o proizvodu i veličini projekta koji želite ostvariti. Za ugradnju peći potrebna su dva do tri sata, dok ugradnja kamina može trajati i više dana. 

Uklanjanje stare peći ili kamina

Instalater može ukloniti Vašu staru peć ili kamin, zavisno o prethodnom dogovoru sa njim. Kada dolazite u prodavnicu korisno je imati sliku stare peći ili kamina kako biste lakše dogovorili uslugu uklanjanja proizvoda i moguće dodatne troškove.

Obnova dimnjaka ili postavljanje novog, čeličnog?

Dimnjak je često star i u lošem stanju, i potrebno ga je popraviti. To činite u suradnji sa lokalnim  telima koji su za isto ovlašćeni. Za razliku od popravke postojećeg možete se odlučiti za naknadnu instalaciju čeličnog dimnjaka, što je vrlo lako izvodljivo u većini prostora.